Å resirkulere eller ikke resirkulere? – Det er et teit spørsmål!

Jeg håper at dere alle sammen er miljøbevisste nok til å resirkulere plast, metall og papir som dere bruker. Hvis ikke, håper jeg at dere begynner med resirkulering i dag.

 

Siden jeg er ganske så immobil, foregår det meste av min resirkulering ut av sengen. Jeg har en liten resirkuleringsstasjon; ett glass for papir og ett for plast, på et bord ved siden av meg. Når disse glassene er fulle, blir de tømt over i resirkuleringsdunkene ute. Selv den minste papp- eller plastbit, er ikke for liten til at jeg resirkulerer den. Jeg snakker om alt fra lapper på nye klær, til papiret rundt tyggisen. Om dere ikke har tid, ork eller anledning til å være så detaljorienterte som meg, så gjør den innsatsen dere kan.

 

 

Når det gjelder papir, har jeg et råd til et ekstra steg i resirkuleringen. Man får mye unødvendig papir i posten, både reklame og store konvolutter. I stedet for å kaste disse rett i resirkuleringsdunken, kan disse nyttiggjøres. Jeg bruker disse til å skrive handlelister, huskelister, dikt og generelt skribleri på. Og jeg bruker selvsagt begge sider av arket.

 

Hvis papiret har en tom plass tilsvarende størrelsen på en post-it, er det verdt å ta vare på. Hvorfor ikke skrive små notater på dette, i stedet for å bruke en gul post-it, som man i tillegg må betale for? (Unntaket er når du virkelig trenger å klistre huskelappen til noe.) Når jeg ikke trenger det jeg skrev på lappen lenger, kaster jeg den i resirkuleringsdunken. Da har jeg spart miljøet for ett steg i resirkuleringprosessen.

 

Andre grep man kan ta for å spare miljøet, er å få giroer i elektronisk format, reservere seg mot å få telefonkatalogen i posten, sette et klistremerke på postkassen om at ‘Reklame er uønsket’ (tilbud og etterspørsel) og printe tekst på begge sider av et ark.

 

Har du noen gode råd om resirkulering? Hvis ja, vennligst del dem i kommentarfeltet.

 

English version.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Å resirkulere eller ikke resirkulere? – Det er et teit spørsmål!

  1. Så flink du er,Renate! Vi er ganske så flinke her i huset også, både de små,mellomstore og vi store. He-he, jeg trodde det bare var meg som skriblet på tomme konvolutter og reklame – da er vi i hvert fall 2….:-D Gratulere med dagen, forresten – håper du har en fin 17.mai!

    1. Hei hopeful. 🙂

      Takk, takk! Gratulerer så mye med dagen til deg også! Håper du har hatt en god dag. 🙂 Min form startet helt elendig, men tok seg veldig opp nå på kvelden, så har et godt “sisteinntrykk” av dagen. 🙂

      Så bra at dere også er flinke på denne fronten! Godt å høre at det ikke er bare meg som bruker konvolutter etc. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of new comments via email. You can also subscribe without having to leave a comment.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.