Å smurfe seg blå og lilla!

Uke 24;
 
Her forleden, ble jeg gjort oppmerksom på verbet å smurfe, som jeg ikke hadde brukt før selv. Det ble brukt i settingen å smurfe på nettet, noe jeg først trodde bare var en skrivefeil. 😛 Det var altså skrevet slik med vilje! Jeg syntes at det var et morsomt verb å bruke, men tenkte for meg selv at det kanskje ikke var det mest anvendelige-. Lite visste jeg, om at jeg var helt på jordet, da det noen få dager etter, lørdag den 25. juni, ble satt ny Guinness verdensrekord i antall mennesker kledd ut som smurfer! Tenke seg til hva folk bruker tiden sin til! 😀 Se selv her:
 
httpv://www.youtube.com/watch?v=IdpfOx_o20A
 

Så siden smurfing er så i tiden, tenkte jeg å sette meg mer inn i begrepet. Etter litt smurfing på nettet, kom jeg over flere bruksområder for ordet. Noen mener at man kan bruke verbet om nær sagt en hvilken som helst handling, mens andre har teorier om at ordet viser til smurfereproduksjon (som da igjen kan brukes analogisk om menneskelig reproduksjon).

 

Jeg tok en smurf test for å se hvilken smurf jeg er, og jeg ble Maler Smurf, som jo er i tråd med hvem jeg er, hvis man ser bort fra at Maler Smurf er en mann!

 

 

Jeg motsetter meg imidlertid den delen om at jeg er moody/humørsyk! (Det får da holde med å være vanlig syk! ;))

 

Finn ut hvilken smurf du er, ved å ta testen HER. (Åpnes i samme vindu)

 

I posten Jeg føler meg ikke blå, men -lilla (åpnes i samme vindu), presiserte jeg at jeg følte meg lilla, og ikke blå, da jeg mener at det først nevnte alternativet er å foretrekke. Det finnes imidlertid mangfoldige motstandere av min mening – nemlig smurfene! Ta deg en 10 minutters timeout fra hverdagen, hvor du kan mimre om barndommens glade BarneTV-timer, mens du ser på en episode av “Smurfene”, kalt Purple smurfs. (Åpnes i samme vindu.) Da ser du hva jeg mener med at det kan være veldig uheldig å føle seg/være lilla! 😀

 

Det er til og med en 3D film om smurfene, undervegs! Filmen heter Smurf’d og den har verdenspremiere den 29. juli. Her er et sitat fra den, som fikk meg til å le;
– (Man) “Smurfety, smurf, smurf, smurf!”
– (Smurf) “There’s no call for that kind of language!”
 

Du kan ta en sniktitt på filmen her:
 

httpv://www.youtube.com/watch?v=ae6WLq9it30
 

Hvilken smurf ble du i testen og har du tenkt til å se den nye filmen?
 

Ha en smurfende natt! 🙂
 

English version.
 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Å smurfe seg blå og lilla!

 1. Hehehe, her lærte jeg masse nytt altså :-). For meg har utrykket “å smurfe på nettet” bare kommet fordi det likner på “å surfe på nettet”, og vært brukt uten å ha en anelse om det vitenskapelige bak det hele. Også viser det seg at det er mer enn et litt dårlig ordspill, gitt :-). Morsom post søta, jeg skal ta testen i morgen. Ble veldig nysgjerrig på hvilken smurf jeg er nå 🙂
  Birgitte recently posted: Aftenposten 29.06.11: “Langt igjen før ME-gåten knekkes”My Profile

  1. Så bra! 😉 Takk for det. Det var morsomt både å se på smurfene igjen – good old times, og lese om dem! Bare vent, nå kommer jeg til å bruke “smurfe” i hytt og gevær. 😛 Du må si ifra om hvilken smurf du ble/er, ok? 🙂 Kanskje jeg skal samle inn data og lage en smurfestatistikk, haha!
   Renate recently posted: Jeg føler meg ikke blå, men -lilla!My Profile

 2. Jeg måtte jo ta testen og ble følgende:

  You are Jokey Smurf. You are an exciting and entertaining person. You like to have a good time and a good laugh too! You are a prankster at heart. Some may accuse you of not taking things seriously, but you realize that a good sense of humor will get you through even the hardest of times. You are fun to be around and you are definitely the life of the party!

  Joa, jeg lever jo for de gode stundene med masse latter, og humor har definitivt tatt meg gjennom de tøffeste stundene i livet, så dèt var i hvertfall riktig 😀
  Birgitte recently posted: Fredrikstad Blad 30.06.11: “Ingrid (15) måtte slutte skolen pga usynlig lidelseMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of new comments via email. You can also subscribe without having to leave a comment.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.