Allergi, ingen hindring -kroneis uten gluten & melk

Før jeg fikk påvist matallergier, inngikk ikke soyaprodukter i min diett, men nå bruker jeg soya nesten hver dag. Om sommeren, så savner jeg Rød Royal is – som var min favoritt is. Selv etter å ha vært uten melk i 3 år, så er jeg ikke helt vant med å holde meg unna alle de deilige melkeholdige matvarene, men jeg gjør det, selvsagt, for jeg vil ikke meg selv vondt. Heldigvis, finnes det gode alternativer for oss på streng diett, også! (Bilder av den allergivennlige soyaisen, finner du nederst her.)
 
Da jeg fant ut at det var en kroneis å få tak i, som var uten melk og gluten, ble jeg en blanding av glad og skeptisk. For det skal sies at de allergivennlige alternativene, ikke alltid kan måles med “vanlige” matvarer. Men denne isen synes jeg er veldig god! Det er en karamellis, med flytende karamell i midten. Kjeksen er ikke like sprø som glutenholdig kjeks, men den duger absolutt! 🙂
 
Den er 100 % vegetabilsk, kolesterol-, gluten- og melkefri. Om du ikke tåler soya, så hjelper ikke dette istipset deg, men om du skal holde deg unna gluten og melk, så er dette isen for deg! 🙂 Det er også velkjent at mat uten ingredienser som hvete og fløte, er betraktelig sunnere alternativer.
 
Soyais fryser på lavere temperatur enn fløteis, og den er ikke “fryse leppa av seg”-kald, selv når den akkurat er tatt ut av fryseren. Jeg kjøper isen på Ica Maxi, men de har den trolig i andre velassorterte matbutikker også. Ikke er den dyrere enn vanlig kroneis, heller, noe som er positivt overraskende, når man er på gluten- og melkefritt domene!
 
Man kan kose seg, selv med matrestriksjoner, men det fordrer at man gjør seg kjent med nye matgrupper, og i noen tileller, kommer seg gjennom en tilvenningsperiode. Denne isen, derimot, likte jeg ved første bit! 😀
 

 
Været er ikke helt på topp om dagen, hos meg, i alle fall, så behovet for is, er kanskje ikke så stort. Gråværsdager er imidlertid supre til å gjøre innkjøp, av for eksempel denne isen, for hvem vil vel traske i butikker, når man kan ligge og sole seg på stranda?
 
Er noen av dere lesere på en tilsvarende diett som meg? Tips utveksles gjerne! 🙂
 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Allergi, ingen hindring -kroneis uten gluten & melk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of new comments via email. You can also subscribe without having to leave a comment.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.