Alt har sin pris

Solen skinner i dag, så jeg ville ut for å ta bilder. Jeg tok med meg kamerautstyret ut på verandaen, og så meg om etter objekter.

 

Jeg fant solbadende fluer og en travel arbeidsmaur. Jeg hilste god dag, og gav dem en paparazziopplevelse. Aldri før, har de vært så mye i rampelyset. Noen solte seg i glansen, mens andre ikke kunne komme seg raskt nok unna. Jeg møtte på en flue, som jeg mistenker at har en bijobb på sirkus, hvor han lager figurer av ballonger.

 

Nede i hagen, satte jeg meg på huk, for å ta bilder av noen snøklokker. Og der, rett foran nesen min, satt det en vakker sommerfugl! Det var en gledelig overraskelse!

 

Jeg hadde tidligere på dagen sett en sitronsommerfugl, flakse forbi, uten at jeg hadde kameraet for hånden. Så den ergrelsen, ble nå skjøvet til side, av en stor og sterk begeistring.

 

Vinteren kom brått i fjor, så vi rakk ikke å fjerne alle de gravitasjonsutfordrede eplene i hagen, før bakken var blitt hvitlagt. Dette, til enorm glede, for en fluefamilie, som var på gjennomreise her i dag. De fråtset i de lekreste, råtne epleskrotter man kan finne. Jeg bøyde meg ned, for å ta bilder av dem, og jeg ble med ett deltaker i fluenes fest. De klappet meg på skulderen, og tilbød meg en eplecider, med årgang 2010, som jeg pent takket nei til.

 

Etter å ha knipset endel, begynte føttene mine å bli numne, balansen sviktet og astmaen preget pusten min. (Note to self; ta med astmainhalatoren overalt!) Da var det rett inn på sofaen, hvor jeg ble liggende å puste og pese i en halvtimes tid. Jeg var helt slått ut, så mamma måtte hjelpe meg med drikking av vann. Jeg hadde ikke skrevet under på en avtale om så høye morarenter, før jeg bega meg ut i hagen, så dette finner jeg urimelig! Jeg må bare finne ut av hvem jeg skal klage til, da..

 

Nå, etter et par timers hvile, går det ok, her jeg holder senga. Jeg gleder meg over de fine bildene jeg fikk tatt, at jeg har kjent sola i ansiktet og at jeg har møtt på flere små skapninger, som har kommet bærende med våren, på sine små skuldre.

 

English version.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Alt har sin pris

  1. Fint skrevet, Renate! Foto er en flott hobby, som jeg også har hatt mye glede av i mine år med ME. Enig at det er urettferdig at vi skal bli straffet for å ha det gøy en liten stund! Men veldig viktig å kunne nøyte slike øyeblikk likevel.

    1. Takk for det, Thea. 🙂

      Det er morsomt å ta bilder, ja! Er riktignok støl i armene i dag, fra å holde kameraet (tungt objektiv, altså!). Man må ta med seg alt det positive man kommer over; om det så er 5 minutter med spenning eller glede. 🙂

  2. Skikkelig vårstemning, nydelige bilder! Tusen takk for påfyll av tålmodighet imens vi venter på at våren skal komme for fult! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of new comments via email. You can also subscribe without having to leave a comment.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.