Avokado

 
Avokado som er åpnet, har lett for å bli brunlig i fargen, på grunn av oksidering. Den ser ikke like innbydende ut, når den har mistet sin flotte grønnfarge. Derfor er det greit med tips om hvordan å bevare dens friske utseende og -smak.

 

Det første man bør gjøre, er å tilføre en fruktsyre, fra sitron eller lime, og det holder med noen få dråper. Hvis man lager guacamole, rører man syren inn i den, og hvis man har en halv avokado, i skall, så bør man dekke hele den åpne flaten, med juicen, og dekke til med lokk, plastfolie eller aluminiumsfolie, og sette den kjølt.
 

 

 
En annen måte å holde avokadoen frisk på, er å la kjernen være i, både i den halve avokadoen man har til overs, og i den ferdiglagde guacamolen. Legg kjernen midt i guacamolen og dekk den til med så mye av den moste avokadoen, som mulig. Og når man skal spise guacamolen, så fjerner man kjernen, rett i forkant av serveringen.

 
Når jeg lager guacamole, holder jeg den helt enkel. Jeg moser avokadoen, tilsetter litt sitronjuice, salt, pepper og hvitløk. Man kan også tilsette oppkuttet tomat (uten den saftige kjernen), koriander, løk, rømme eller Sour supreme (melkefri “rømme”).
 
Du finner ernæringsmessig informasjon om avokado på nettsiden til BAMA (ekstern lenke.)
 
Hvis du har en halv avokado til overs, kan du også bruke den på en alternativ måte, slik som Silje gjorde med sin hjemmelagde ansiktsmaske med avokado i. (Jeg har ikke prøvd den selv.)

 

 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of new comments via email. You can also subscribe without having to leave a comment.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.