“Det er ingen vei til fred. Fred er veien.” -Mahatma Gandhi

De syke, syke hendelsene som fant sted i Oslo i dag, bombingen av regjeringskvartalet og skytingen på Utøya, har virkelig sjokkert meg! Man ser om bombing og skyting på TV, støtt og stadig, men det har aldri skjedd i denne skalaen, her i Norge. Vi er kanskje et naivt og godtroende folk, men hvordan har verden blitt, om man skal regne med å bli utsatt for terror?
 
Jeg liker veldig godt den friheten, -likheten og -gode tilgangen som vi har her i landet. Kanskje noe av dette blir, og bør bli, endret på, etter disse terrorhandlingene. I tider som dette, er det viktig å se realitetene i øynene og være ekstra forsiktige, men det gjelder ikke å grave seg ned, -leve i frykt hver dag eller unnlate å gjøre det man ønsker, for å skåne seg mot elendighet som kan forekomme.
 

Tenk på de menneskene som har mistet livet eller -helsen sin i dag, og de som er pårørende til disse-. Tenk på den grusomme frykten og smerten de kjenner på kroppen. Om du ikke er en av disse veldig uheldige menneskene, så tenk på hvor heldig du er, og prøv å holde på den takknemligheten. Det gjør- og vil jeg gjøre!
 
Man er kun herre over ens egen kropp, tanker, følelser og handlinger. For hver enkeltperson som utøver godhet, blir samfunnet et bedre sted å være en del av. Derfor oppfordrer jeg deg til å være god mot deg selv og dem du omgir deg med.
 
Ikke gi opp, gi heller litt mer av deg selv!
 
English version.
 
Peace and love,

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on ““Det er ingen vei til fred. Fred er veien.” -Mahatma Gandhi

    1. Velkommen inn hit, skal du være. Takk for kommentaren din. Når jeg våkner i morgen, kommer jeg kanskje til å tro at det bare var et mareritt, for det har vært en helt syk dag, selv om jeg ikke kjenner noen skadede (så vidt jeg vet) eller drepte. En katastrofe er en katalysator for perspektiv! Peace out!
      Renate recently posted: (Eng.) Mer fluebilder | More fly photosMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of new comments via email. You can also subscribe without having to leave a comment.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.