En fremmed er en venn du ikke kjenner ennå

To ganger i løpet av den forrige uken, har jeg lagt ut på tur i nærområdet, med kameraet mitt, rundt solnedgangstider. Jeg har dratt til rolige områder ved sjøen og – fotografert både sol, vann, trær, gress og båter, i solens gjeveste lys. Det har blitt mange fine bilder ut av turene og jeg har kost meg masse med å være på tur, alene – kjenne vinden i ansiktet, høre bølgeskvulp, se fargene endre seg og bare være.

 

 

På begge utfluktene, har jeg kommet i snakk med hyggelige mennesker, som jeg aldri har sett før. Hadde jeg dratt på fototur sammen med noen, hadde jeg trolig kun sagt et “hei” til disse forbipasserende, og ikke snakket med dem i opp mot én time hver, som jeg gjorde. Når man allerede har selskap, er man mer lukket for å “slippe inn” nye mennesker – man trenger dem liksom ikke.

 

 

Det er noe spennende med å snakke med folk utenfor ens sosiale krets og -komfortsone. De har en ny vinkling å komme med og de kan lære deg noe. Det er rart hva et kort, platonisk, møte kan gjøre med en. Da jeg kom hjem fra utfluktene, tok jeg meg mange ganger i å si “han tyske fyren sa…”, “han ene gjorde…” etc., så det er tydelig at møtene satte tankene mine i sving. Det morsomme er at vi ikke introduserte oss for hverandre engang, vi delte kun en samtale og en solnedgang – mystiske møter som var over da solen hadde lagt seg.

 

 

Jeg synes det er befriende å kunne gjøre noe alene, uten å føle at noen mangler. Ofte når man venter på noen man har en avtale med, tar man opp telefonen, for man føler seg utilpass når man er ute i det offentlige rom, alene. Hvorfor er det sånn? Vi burde alle sette av litt alenetid, enten på kafé, -shopping, -en strand eller tuslende rundt kvartalet! Kanskje du også får noen “mystiske” møter, enten korte impulser eller begynnelsen på nye relasjoner. Eller kanskje du bare benytter tiden til å reflektere over tankene som måtte dukke opp. Hvis man ikke kan trives i sitt eget selskap, hvorfor skal andre gjøre det?

 

 

English version.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “En fremmed er en venn du ikke kjenner ennå

  1. Du har jo så veldig rett, å møte nye mennesker er kjempespennende! Alle har noe som kan berike mitt liv, og jeg deres, prøver jeg å tenke. Man får så mye igjen for å være litt hyggelig og åpen mot andre.
    ~SerendipityCat~ recently posted: Noe å se påMy Profile

    1. Det er en fin tanke. 🙂 Ja, det er mye bedre å ha et åpent sinn, enn hele tiden å tro det verste om fremmede. Det kan være lett å glemme at alle vennskapene vi har, startet med et “hei” eller lignende. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of new comments via email. You can also subscribe without having to leave a comment.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.