Er ‘integritet’ bare et hardrock band?

Uke 15:

 

En ekteskapelig diskusjon, om et jobbtilbud, på Frustrerte fruer (sesong 7, episode 17):

 

“- Jeg har ikke tenkt til å la Carlos i stikken. Hva er galt med integritet?

“Ingenting. Den fikk et bedre tilbud fra Glen, og ble forvandlet til velstand.

 

Det er mange forvandlinger i livet, slik som at barn blir voksne, vinter blir til vår og dag blir til kveld. Jeg har aldri sett på forandring fra integritet til velstand, som en naturlig forandring, vel å merke.

 


Folk er ofte lojale mot sin bank, sitt forsikringsbyrå etc., og tror med det at de gjør “det rette”. Det rette for hvem? Mens vi gjør det rette for andre folk, glemmer vi ofte hva som er riktig for oss selv. Når vi er redde for å tråkke på noens tær, risikerer vi å stå på stedet hvil.

 

Hvis det er en forandring vi er redd for å foreta, kan den enkle veien ut, være å stå stille og lene oss på våre gode dyder. Slik som Tom, i dette programmet, som er redd for å nå nye høyder, og dermed ønsker å avslå et flott jobbtilbud, grunnet sin åh-så-høye integritet.

 

Jeg tror det er mulig at integritet og velstand kan leve side ved side. Man kan til og med påstå, at å søke velstand, er en måte å hedre vårt eget beste på – altså har man integriteten intakt. Så kanskje vi burde være snillere med oss selv, og dermed ha mer å gi til andre. Det er flere forandringer i livet, enn det øyet kan se. Kan hende at det er på tide med en gjenfødelse av noen gamle definisjoner og tankemønstre… Det er imidlertid ikke nødvendig å bli så høylytte som gutta i bandet Integrity – med sangen Rebirth (1992).

 

English version.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of new comments via email. You can also subscribe without having to leave a comment.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.