Et eventyr: Tornerose og jeg – vi sover i hundre år

 
(På barnesanger.no, finner du sangteksten til “Tornerose (sov i hundre år)”, som dette eventyret bygger på, jf. de uthevede ordene.)
 
Det var en gang ei jente, som hadde mye til felles med brødrene Grimms prinsesse Tornerose. Prinsessen sov i hundre år, og denne jenta har fått livet satt på pause, i like lang tid. Jenta sover også i det høye slott, i toppetasjen av gatas høyestliggende hus, langt, langt sør i landet. Mens prinsessens dvale ble utløst av et stikk i fingeren, på en teine, ble denne jentas- trolig utløst av flåttbitt og invasjon av mikroorganismer. Denne onde feen kalles, på folkemunne, for M.E., og bak hennes rygg, kaller jenta henne for Mye Elendighet!

 

 

Et av ondene ved denne tilstanden, er at jenta i perioder sover i opptil 18 timer i døgnet, og i de resterende timene er hun våken, men med et hode fylt av tåke og bomull. Jenta kunne da ha gjort mer nytte for seg i sovende tilstand, hvor hun holder folk og fe med selskap, i de mest absurde situasjoner! Hun har faktisk fått påvist, ved assistanse av sin gode hjelper, Nevrologen, at theta bølgene er de dominerende- hos seg, selv midt på lyse dagen. “Dette er det tidlige stadiet av søvn, der vi er i grenseland mellom å være våken og i søvne”, sa Wikipedia. Med dette, og energisvikt, sier det seg selv at hun ikke kan fungere i noen studie- eller jobbsituasjon nå.

 

Hekken som vokser rundt henne, er følelse av isolasjon, -ikke å være til nytte og ikke få gjort mer en tre hundredeler av det hun ønsker å gjøre. Håpet, som den medisinske behandlingen hun får av en lege fra langt i det fjerne, gir henne, er hennes kikkert, som lar henne skue ut gjennom hekkens 7 meter høye grener. Noen ganger stikker hun seg på tornene, men som oftest minnes hun lyrikken til Alphonse Karr, om at “Noen mennesker ergrer seg over at rosene har torner. Jeg for min del er mer tilbøyelig til å glede meg over at tornene har roser.

 

Og der stopper likhetene mellom Tornerose og denne jenta opp! Hun venter til stadighet på at den vakre prinsen skal komme og fri henne fra sykdommens grep og froskenes selskap. Hun har til og med tatt råd fra sin venn Rapunzel, men det førte henne ikke ut av det høye slott, men -kun inn i svarteboken til sin gode hjelper, ved navn Frisøren. Hun ønsker at søvnen atter kan vende tilbake til å være en kilde til skjønnhet, så speilet på veggen der igjen vil svare at det er hun som er vakrest i landet her, og ikke tappe henne for hennes morgener og formiddager. Når den tid kommer, vil alle hjerter glede seg!

 

I motsetning til prinsesse Torneroses skjønnhetssøvn, fører jentas utallige timer i horisontalen, til at hun tidvis ser ut som Snehvits søster, -har mørk øyenskygge på feil side av øynene og -har reaksjonsevne som en skilpadde som står i startblokka ved siden av Usain Bolt! Kanskje man kommer seg i mål, men alle tilskuerne har da dratt fra stadion, så ingen jubler en frem. Man har ingen rygg å hvile seg i, kun egne bein å tusle på.
 
Og premien som venter på den andre siden av målstreken, er en oppbrukt dag, pakket inn i håp, toppet med en skuffelses sløyfe og et gavekort på flere timers samtale med ens egen underbevissthet. Det er enda godt at disse samtalene foregår i magiske omgivelser, i en helt annen verden!
 
Og har hun ikke blitt vekket av søppelbilens pip og bråk, ja, så sover hun nok ennå!
 
Snipp, snapp, snute, så var eventyret ute!
 
En lignende post, finner du her: Nye gladiatorkamper i Colosseum
 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of new comments via email. You can also subscribe without having to leave a comment.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.