Fakkeltog i Moss, til minne om ofrene for terroren i Oslo og på Utøya

Tidlig søndag kveld, var det fakkeltog i Moss, for å markere at vi står samlet i denne tragedien. Det var tusenvis av folk som møtte opp- og som ville være med på denne fredelige markeringen, til tross for at værgudene tømte sine tårer over oss. Jeg trosset dårlig form for å vise min sympati med- og respekt for ofrene av terrorhandlingene. Å stå rett opp og ned, er ikke heldig for meg, så jeg var nesten svimeferdig. Det hjalp å sitte litt, og jeg gikk helt til slutt i toget, for å kunne gå i mitt eget tempo.
 
Toget endte opp ved kirken, som ligger i gågata. Der var det en stillhetsmarkering i to minutter (har jeg funnet ut i ettertid, siden jeg da fremdeles tuslet oppi gata) og folk la ned blomster, kort og lys. Inne i kirken var det mange tente lys, flott pianomusikk og tid til ettertanke og -utløp for følelser. Det var en veldig fin stund, en stund til bare å være. Jeg spurte presten pent om å få ta bilder der inne, og det fikk jeg lov til.
 
Her er noen av kveldens øyeblikk, i bilder:
 


 
Du kan både lese mer om- og se flere bilder fra fakkeltoget i Moss, på moss-avis og på VG.

 
English version.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of new comments via email. You can also subscribe without having to leave a comment.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.