For ambisiøs? – En endring i kategorien “Ukas ord”

 
Da jeg startet opp bloggen, var én av idéene mine å skrive en bloggpost om spennende ord, hver uke. Å få til å skrive slike poster, etter en selvpålagt tidsfrist, viste seg ikke å være så enkelt. Det mangler ikke på morsomme-, bisarre- eller inspirerende ord å skrive om, men min dårlige helse kommer i veien for denne spalten. Og det siste jeg trenger, når jeg tilstreber en friskere hverdag, er å stresse med å tilfredsstille perfeksjonisten i meg, med å fortsette med ukentlige poster om språk, bare for å klare det. Frøken Perfeksjonist har tross alt mange andre ting å ta fingrene fatt i.
 
Neppe

Min fascinasjon for språk, lever i beste velgående, til tross for at jeg er låst til sengens lenker, og -noen dager kun orker å svare på spørsmål med énstavelser. Jeg er mye på nett, og her kommer jeg over mange fine ord og -uttrykk. De fleste av dem er gode, gamle venner av meg, mens noen er totalt fremmede, og til sist finnes det også de som er til meg, som mattekunnskaper er til enkelte skolebarns foreldre. Jeg skriver opp de ordene som jeg vil bli bedre kjent med, og slår dem opp i ordbøker. Dette gjør at jeg hele tiden utvikler språkene som jeg kan.
 
Neppe

Jeg har ikke tenkt til å slutte å skrive om ord og uttrykk, men jeg vil ikke love en bestemt hyppighet av publiseringene mine. Det er dermed naturlig å endre tittelen på disse postene, fra “Ukas ord”, til, rett og slett, “Ord”.
 
Neppe

var jeg kanskje for ambisiøs, i forhold til min evne til å skrive etter et tidsskjema. Så var jeg altså for optimistisk, i forhold til utviklingen av helsa mi. Det er allikevel ikke noe stort nederlag å endre på planene mine. Å ha ambisjoner, høye ambisjoner, er en drivkraft, som bærer en fremover. Kanskje treffer man ikke på målet sitt, med én gang, i alle fall, eller kanskje man støter på Frøken Selvinnsikt. En frøken kledd i skuffelsens klær, som i kampens hete kler av seg kåpen. Under den, har hun på seg en fargerik og glinsende sommerkjole, som vil kaste glans over bakgaten som hun befinner seg i.
 
Neppe

En drøm, et håp og en ambisjon – de er alle dynamiske, og når de først har oppstått, så forsvinner de ikke. En drøm-, et håp- eller en ambisjon som ikke blir oppnådd eller oppfylt, blir ikke borte. Den blir gjort om til skuffelse, raseri, pinlighet, tristhet eller sjalusi, eller kanskje den utgjør grunnmuren til en ny drøm, -et nytt håp eller -en større ambisjon. Nei, den forsvinner ikke, den skifter kun form.
 
Neppe

Mine ambisjoner vil fortsatt ha daglige samtaler med Neptun og Uranus, og dingle med beina, fra Plutos fang, uansett hvor mange stjerneskudd de må dukke unna for. Kroppen min var et enkelt bytte for min usynlige kidnapper, men tankene mine, derimot, er litt “all over the place”, så dem er det betydelig vanskeligere å få låst inne. De er festet til lange tråder, og de opptrer som pretensiøse sirkusballonger, der de balanserer på håndleddet mitt. Noen river seg løs, og svever høyt til værs, og noen setter seg fast i et høyt tre, uten å komme seg løs igjen. Andre faller til bakken, allerede etter å ha fått tyngdekraftens første slag til hodet. Men fleretallet henger der, så lydige, blant sine fargerike og fugleperspektivnytende medsammensvorne. Kidnapperen våger seg ikke borti trådene, da de er sylskarpe, -raske på foten og -troende til å bite.
 
Neppe

Så til spørsmålet mitt; har jeg vært-, og går det an å være for ambisiøs (når utgangspunktet er at man stort sett er en realistisk person)? Vil du vite mitt svar, så les mellom linjene. 🙂
 
English version.
 

 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 thoughts on “For ambisiøs? – En endring i kategorien “Ukas ord”

 1. Neppe 😉 Jeg tror det er riktig av deg å endre det. Når man har såpass lite energi er det viktig å bruke den til det som betyr mest her i livet, og ikke alltid stresse med en blogg (selv om det også gir mye glede). Skal prøve å sende litt energi din vei sammen med gode tanker 🙂
  Line recently posted: SolnedgangMy Profile

  1. Det er morsomt med veldig bokstavelig humor, noen ganger, synes jeg, i alle fall! 😉 Det er veldig riktig at det finnes mye viktigere ting i livet, enn bloggen, men når man først har overskudd, er det veldig morsomt å pusle med den! 🙂 Jeg må bare ta det i det tempoet som kroppen tillater.

   Tusen takk for gode tanker og -energi, og -for fine kommentarer! 🙂
   Renate recently posted: (Eng.) To sommerfugler som “danser” | Two butterflies who’re “dancing”My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of new comments via email. You can also subscribe without having to leave a comment.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.