Frøken “Blomsten og bien”

 
Den fine hagebloggen Moseplassen, har månedlig fotokonkurranse, med hage som tema. I dag starter en konkurranse kalt “Frøken Lilla”, og siden lilla lenge har vært min favorittfarge, jeg jo delta i konkurransen! 🙂 Jeg liker ekstra godt de blålige variantene av lillafargen, slike farger som denne blomsten bærer.

 

Ved å delta, får jeg litt spenning i hverdagen også, ettersom jeg er et konkurransemenneske. Kanskje du også vil være med på leken? Jeg har mange bilder liggende av lilla planter og blomster, men jeg gikk ut i hagen og tok et nytt bilde, i stad. Så mitt rykende ferske bilde, som deltar i konkurransen-, og min beskrivelse av bildet, i diktform, er;

 

 

Den lilla blomsten er på hell,

men den er vakker likevel.

Den står på kanten av hagen

må legge meg ned på magen

for å avbilde dens glans

der den svaier i en dans.

 

Glemmer bort min allergi

mot timoteiens fanteri.

Ett minutt på gressets pledd

og jeg angrer, er jeg redd

for valg av mine bare armer

utslettet over meg forbarmer.

 

Biesurr ved øret mitt

tenker snarlig “sitt, sitt, sitt!”.

Den hører meg, heldig

det gleder meg veldig.

På blomsten, bien setter seg ned

Jeg smiler og jeg lar dem i fred.

 

Du kan se flere lignende bilder i bloggposten Stem på frøken Blomsten og bien.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 thoughts on “Frøken “Blomsten og bien”

  1. Tusen takk, Anne! 🙂 Det er godt du kommer med det riktige navnet, for jeg ha’kke peiling på det. Det er ikke jeg som har plantet den heller da, så jeg unnskylder meg selv, hehe. 😉

   Ja, én gang måtte jo være den første. 🙂

 1. Hei igjen. Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg. Så koselig at du likte bloggen min. Synes din også var flott. Trykker liker på facebook knappen så jeg finner deg igjen 🙂 Kanskje du har en følgerknapp også?

  Klem Tonje
  Tonje recently posted: Frøken Gammeldags- men TrendyMy Profile

  1. God dag. 🙂
   Så hyggelig at du vil følge med! Jeg trykket på den google-følgeknappen hos deg også – var det en sånn en knapp du siktet til? Kanskje jeg burde ha en slik en.. 🙂 For nå, har jeg facebook siden, og så kan man abonnere på de nye postene per mail eller RSS-feed.

   Jeg skal titte gjennom dine eldre innlegg også, når jeg har tid og ork. 🙂 Det er morsomt å finne nye blogger å følge med på!

   Klem.

  1. Så hyggelig med nye besøkende, som legger igjen en kommentar! 🙂 Velkommen skal du være, GNIST! Tusen takk – så koselig at du likte både bildet og diktet. 🙂

 2. Dette var virkelig vakkert..! Både dikt, blomst og humlen på topp gjorde virkelig en herlig helhet. Ønsker deg masse lykke til i konkurransen. 🙂
  Huldra recently posted: Frøken LillaMy Profile

  1. Tusen takk, så hyggelig sagt! 🙂 Du er hjertelig velkommen tilbake hit til bloggen! Masse lykke til, til deg også. 🙂

  1. Så koselig med nye “kommentatorer”. 🙂 Så hyggelig at du liker bidraget mitt. 🙂 Ja, de er morsomme å fotografere. Jeg tok et bilde av den på vei bort fra blomsten også. Det ble ganske morsomt, med vingene vidt utspent, men blomsten ble ikke i fokus, så da valgte jeg dette bildet. 🙂

   Skal inn og titte på bloggen din også. 🙂 Morsom med ny lesning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of new comments via email. You can also subscribe without having to leave a comment.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.