Frøken “Blomsten og bien”

 
Den fine hagebloggen Moseplassen, har månedlig fotokonkurranse, med hage som tema. I dag starter en konkurranse kalt “Frøken Lilla”, og siden lilla lenge har vært min favorittfarge, jeg jo delta i konkurransen! 🙂 Jeg liker ekstra godt de blålige variantene av lillafargen, slike farger som denne blomsten bærer.

 

Ved å delta, får jeg litt spenning i hverdagen også, ettersom jeg er et konkurransemenneske. Kanskje du også vil være med på leken? Jeg har mange bilder liggende av lilla planter og blomster, men jeg gikk ut i hagen og tok et nytt bilde, i stad. Så mitt rykende ferske bilde, som deltar i konkurransen-, og min beskrivelse av bildet, i diktform, er;

 

 

Den lilla blomsten er på hell,

men den er vakker likevel.

Den står på kanten av hagen

må legge meg ned på magen

for å avbilde dens glans

der den svaier i en dans.

 

Glemmer bort min allergi

mot timoteiens fanteri.

Ett minutt på gressets pledd

og jeg angrer, er jeg redd

for valg av mine bare armer

utslettet over meg forbarmer.

 

Biesurr ved øret mitt

tenker snarlig “sitt, sitt, sitt!”.

Den hører meg, heldig

det gleder meg veldig.

På blomsten, bien setter seg ned

Jeg smiler og jeg lar dem i fred.

 

Du kan se flere lignende bilder i bloggposten Stem på frøken Blomsten og bien.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tags: , , , , , ,

  17 comments to “Frøken “Blomsten og bien””

 1. Så vakker honningknuppurt (med følge) du har fotografert! Du har virkelig fått frem den elektriske fargen.
  Flott at du er med på konkurranse Renate 😀
  anne – moseplassen recently posted: Frøken Lilla – KonkurranseutlysningMy Profile

  • Renate says:

   Tusen takk, Anne! 🙂 Det er godt du kommer med det riktige navnet, for jeg ha’kke peiling på det. Det er ikke jeg som har plantet den heller da, så jeg unnskylder meg selv, hehe. 😉

   Ja, én gang måtte jo være den første. 🙂

 2. Tonje says:

  Nydelig, nydelig bilde! Masse lykke til i konkurransen!
  Klem Tonje
  Tonje recently posted: Frøken Gammeldags- men TrendyMy Profile

 3. Tonje says:

  Hei igjen. Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg. Så koselig at du likte bloggen min. Synes din også var flott. Trykker liker på facebook knappen så jeg finner deg igjen 🙂 Kanskje du har en følgerknapp også?

  Klem Tonje
  Tonje recently posted: Frøken Gammeldags- men TrendyMy Profile

  • Renate says:

   God dag. 🙂
   Så hyggelig at du vil følge med! Jeg trykket på den google-følgeknappen hos deg også – var det en sånn en knapp du siktet til? Kanskje jeg burde ha en slik en.. 🙂 For nå, har jeg facebook siden, og så kan man abonnere på de nye postene per mail eller RSS-feed.

   Jeg skal titte gjennom dine eldre innlegg også, når jeg har tid og ork. 🙂 Det er morsomt å finne nye blogger å følge med på!

   Klem.

 4. GNIST says:

  Dette var et utrolig bra bilde! Fint dikt også!
  GNIST recently posted: HagingMy Profile

  • Renate says:

   Så hyggelig med nye besøkende, som legger igjen en kommentar! 🙂 Velkommen skal du være, GNIST! Tusen takk – så koselig at du likte både bildet og diktet. 🙂

 5. Huldra says:

  Dette var virkelig vakkert..! Både dikt, blomst og humlen på topp gjorde virkelig en herlig helhet. Ønsker deg masse lykke til i konkurransen. 🙂
  Huldra recently posted: Frøken LillaMy Profile

  • Renate says:

   Tusen takk, så hyggelig sagt! 🙂 Du er hjertelig velkommen tilbake hit til bloggen! Masse lykke til, til deg også. 🙂

 6. Herlig bilde med sommerstemning! 🙂
  Lykke til i konkurransen!

 7. Absolutt en favoritt, faller alltid for disse pelkledde somlehumlerumpene på hodet i matfatet!

  • Renate says:

   Så koselig med nye “kommentatorer”. 🙂 Så hyggelig at du liker bidraget mitt. 🙂 Ja, de er morsomme å fotografere. Jeg tok et bilde av den på vei bort fra blomsten også. Det ble ganske morsomt, med vingene vidt utspent, men blomsten ble ikke i fokus, så da valgte jeg dette bildet. 🙂

   Skal inn og titte på bloggen din også. 🙂 Morsom med ny lesning.

 8. […] Frøken Blomsten og bien fra Re-creative.net. Den lilla blomsten er på hell, men den er vakker likevel. Den står på kanten av hagen, må legge meg ned på magen for å avbilde dens glans, der den svaier i en dans. […]

 9. Nydelig kandidat som jeg nå har gitt min stemme!
  flott bilde! Lykke til!

  Lise
  Hasigamas mamma recently posted: Dress your nest-challenge (jada, VELDIG sent ute!)My Profile

Legg igjen en kommenter her: | Leave a comment here:

 

CommentLuv badge