I dag ville han ha hatt bursDag

 
I dag ville Dag, som jeg studerte med, ha fylt 28 år, men han ble bare 27-. Han sovnet stille inn den 4. oktober 2010, etter en hard kamp mot kreften. Han hadde et motto; “Lev i nuet, ta vare på hverandre, gjør det du elsker og gjør alt med kjærlighet.” Jeg synes det er flotte ord og -noe å leve etter for enhver av oss.

 

Dag var en veldig sterk person, som utviste et positivt- og optimistisk syn på livet og en enorm livsglede, selv i vanskelige stunder. Han delte medgang og motgang på facebook gruppen “Støtt Dag H. Lie i kampen mot kreften”, som ble opprettet til støtte for ham. Åpenheten hans rørte meg, og mange med meg, og den satte dype spor.

 

“Det som er unikt med Dag er at han gjennom hele perioden har gitt oss er brutalt ærlig innblikk i hvordan han har hatt det, samtidig som han har vært positiv og kampvillig. Enkelte hadde bikket under av mindre, men jo mer motstand Dag har møtt, jo mer har han vært klar til å kjempe”, sier Skjold-spiller Rune Lindanger.

 

Les hele artikkelen på Bergens Tidende.

 

“Dag var en aktiv mann som alltid hadde smilet på lur og som folk lett ble glad i. Det fins mange gode ord om han og alle sitter igjen med gode minner både på og utenfor fotball banen…Dag hadde…drakt nr. 25 i klubben, og drakt nummeret fredes til minne om han. Dvs at ingen får bruke dette drakt nummeret i klubbens fremtid.”

 

Les hele artikkelen på nettsiden til Karmsund Ballklubb.

 

Det føles så feil når unge og herlige mennesker dør, mens det finnes mange grusomme mennesker her på jorden. Man kan ikke finne noen god forklaring på- eller mening med alt som skjer i livet, men man kan undre seg både blå og grønn, over tankene som dukker opp. Til tross for at savnet etter dem man har mistet, tidvis er stort, tror jeg det er sant at man “lever videre”, etter at man dør. Man er fortsatt i manges tanker og -hjerter, og de gode gjerningene man gjorde, påvirker til stadighet dem man var god mot.

 

Jeg har skrevet flere dikt som er inspirert av Dag. Dette diktet skrev jeg etter hans statusoppdatering på facebook, 19. august;

“Har dessverre ikkje så gode nyheter denna gongen. Det har spredd seg til leveren, brystveggen, buken, beinmargen og nakken. Med andre ord har sykdommen eksplodert i aggressivitet og omfang. Huff og huff! Eg e uhelbredlig syk! Og det går fort feil vei. Men eg har det utrolig bra med kjæresten og dei nærmaste hver einaste dag:)”

 

Én Dag, 4 årstider

 

Han var ikledd lite klær

våren var her.

Han tittet mot solen

den lyste og varmet.

Han kjente på gleden

over alt han skulle

se, gjøre og bli.

 

Ut av intet

ble solen dekket av skyer.

Mørke og vredefulle

farget de himmelen svart.

Brisen ble til storm

og så orkan.

Han skjønte lite

av det som skjedde.

 

Kastene rev i ham,

de gjorde ham ustø.

Han tittet over fjorden

og der så han penvær.

Menneskene der koste seg,

mens han puttet på mer klær.

Sommeren og høsten

ble revet ifra ham.

Samtidig visste han

at snøfallet var nært.

 

Jeg vil oppfordre dere alle til å se det gode i enhver situasjon og -ethvert menneske og sette pris på dem dere er glade i. Lag gode minner med familie og venner, for minnene har dere bestandig med dere. Grip dagen!

 

 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 thoughts on “I dag ville han ha hatt bursDag

  1. Verden er urettferdig! Som du sier, er det utrolig viktig å ta godt vare på de man er glad i og har rundt seg! Å være positiv, er en stor egenskap! Du er unik, Renate! 🙂 Jeg er veldig glad i deg og jeg setter stor pris på deg! Klem fra lillesøs 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of new comments via email. You can also subscribe without having to leave a comment.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.