Morgenstund har gull i munn

Jeg overværte en fantastisk soloppgang, for tre dager siden! Himmelen stod i en rosa brann, i øst, mens den i de andre himmelretningene, var grå og kjedelig. Siden jeg er en “glasset er halvfullt”-person, overså jeg de grå partiene, og bare nøt det vakre synet av solen som våknet og -strålte om kapp med meg, der jeg stod i nattkjolen, på fjellet i hagen. 😉 Heldigvis, møtte jeg ikke på noen grevling denne gangen, slik jeg gjorde da jeg skulle ta bilder av måneformørkelsen, dagen i forveien, så det ble ingen jenteskrik på denne fotoutflukten.

 

Det var helt stille ute, frem til måkene begynte med sine ablegøyer, og skrattet om kapp med hverandre. Da det er lenge siden jeg har sett en full soloppgang, stod jeg bare og måpte over hvor vakkert skuet var! At dette skjer hver dag, et eller annet sted i verden, hvor det ikke er overskyet, er utrolig å tenke på. Det er bare synd at de fleste sover seg gjennom dette naturfenomenet. Det er verdt å stå tidlig opp én dag i ny og ne, for å få med seg disse herlige fargespillene på himmelen!

 

Det finnes et utrykk som heter den blå time, som viser til himmelens farge, etter at solen har gått ned, men før det blir helt mørkt. Jeg savner imidlertid et uttrykk for akkurat denne begivenheten, når solen er på vei opp på himmelen, så jeg foreslår navnet den rosa time. 🙂

 

 

 

 

 

Når var sist du fikk med deg en soloppgang?

 

Du kan se bilder av en solnedgang i posten Solen går ned, og jeg haster av sted.

 

English version.
 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Morgenstund har gull i munn

  1. Tusen takk! 🙂 Jeg sover mye og -lenge selv, så jeg må innrømme at jeg så denne soloppgangen før jeg la meg. 😉 Jeg fant ut der og da at jeg foretrekker soloppganger, fremfor -nedganger.

   Takk for det – måtte begge to få premier! 😉
   Klem.
   Renate recently posted: Solen går ned, og jeg haster av stedMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of new comments via email. You can also subscribe without having to leave a comment.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.