Nye gladiatorkamper i Colosseum

For tre uker siden, fikk jeg min første dose med GcMAF, som er et protein som skal stimulere makrofagene til å virke ordentlig igjen. Dette er celler som skal «spise» opp inntrengere i kroppen, slik som virus og bakterier. Allerede 5 minutter etter den første injeksjonen, skjedde det mye i kroppen min. Jeg fikk hodepine, ble kvalm, fikk tåkesyn og ble trøtt (ikke god-trøtt). Og i den påfølgende uka, følte jeg meg «annerledes» syk enn jeg pleier. Jeg har tålt enda mindre lys enn vanlig, har hatt trykkhodepine og har bare hatt lyst til å holde senga.

 

Det er kjedelig å være i sånn form, men jeg må tross alt være glad for at det skjer noe i kroppen, som tyder på at immunforsvaret kan ha gjenopptatt aktiviteten. På sånne dårlige dager, er jeg glad for å ha en livlig fantasi, som kan underholde meg, der jeg ligger.

 

Jeg ser for meg at immunforsvaret mitt er som Colosseum, etter at gladiatorkampene opphørte. Tomt for keisere, krigere, vakter, eksotiske dyr, jubel og rop. Det eneste som gjenstår, er et forfalt byggverk, én og annen innelåst fange, inni labyrinter av trange ganger, og en rød klut, etterlatt av en forsvunnet tyrefekter. Ved rop om hjelp, får jeg kun et rungende ekko slengt i trynet.

 

Etter min første injeksjon, tropper det opp en håndfull med unge og naive krigere, som tror de kan erobre verden alene. Iført rustning og med spisse sverd, er de klare til å forsvare Romas ære. Jeg merker at de er uerfarne og rustne i bevegelsene, da jeg tidvis blir spiddet innenfra.

 

Krigerne kjemper så godt de kan, den første uken, og siden da, har troppen deres blitt forsterket to ganger. Disse nye krigerne, kan avløse de først ankommende, slik at de kan jobbe i skift, døgnet rundt. I går kom det beskjed til øverst kommanderende, om at ytterligere forsterkninger er ventet, og jeg kan formelig høre tramp fra hester og klirring fra rustninger.

I den siste uka, har det vært flere dager med solskinn over Roma, og noen blomsterknopper spretter til og med frem. Det er gryende vår, og for inntrengerne, er forhåpentligvis livets høst kommet.

 

Hvis du ønsker å få en smakebit på hvordan kampene arter seg, inni alle de små krikene og krokene, kan du spille Pacman gratis HER. 🙂

 
English version.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 thoughts on “Nye gladiatorkamper i Colosseum

 1. Fantastisk beskrivelse av hva som skjer i kroppen ved GcMAF. Det kjennes akkurat slik, som en kamp på liv og død inne i kroppen. Etter 17 injeksjoner kjennes det faktisk ut som krigerne er i ferd med å gjenerobre Roma 🙂

  Gratulerer med strålende blogg 🙂

  1. Tusen takk for det, snuppa! 🙂 Det er så godt at behandlingen virker for deg! 🙂 Håper det bare fortsetter å gå oppover! Og hvem vet, kanskje vi til og med kommer oss til Roma, når formen blir stabil og bra nok.. 🙂

   Du får ta deg et glass apéritif, fra bordet til høyre her. 😉

 2. Veldig spennende å lese hvordan det føles! Ikke ofte man er glad for å føle seg så dårlig men når det går framover er det SÅ verdt det! Artig med Packman selv om jeg ble svimmel etter en halv gang! hehehe…Må nok ta det fram når formen er bedre igjen! 😉
  Masse lykke til videre med behandlingen! <3

  1. Så bra at du likte posten! 🙂 Det er et merkelig fenomen, å bli “glad” over å bli sykere, men etter low lows, kommer det high highs. 🙂

   Tusen takk og god bedring, back at ya! 🙂

 3. Hei Renate 🙂
  Gratulerer med ny blogg!
  Ja, du beskriver krigen i kroppen godt! Jeg har alltid sagt: Tren fantasi!-Da har man alltid noe å glede seg med hvis kroppen svikter! Og det gjør den jo for oss. -Så lenge leve fantasiens vidunderlige rom 🙂
  Og ang. GcMaf: Jeg har nå hatt tre uker som har vært sååå gode fordi jeg nå kan arbeide på verkstedet mitt igjen 🙂 22 inj. har gjort susen!
  Jeg skal ikke til Roma, men Barcelona er ikke så verst det heller 😉 Neste uke drar jeg 🙂
  Ønsker deg fortsatt framgang og gode dager fylt av gode ytre og indre bilder 🙂

  1. Hei Måne. 🙂

   Tusen takk for det! Fantasien er én av få “muskler” som ikke har forfalt i disse årene. 🙂

   Det er så flott at du har blitt så mye bedre! Du må kose deg så mye på ferien din – det er deg vel forunt! 🙂 Jeg så et reiseprogram fra Barcelona, på TV, her om dagen – det så ut som en herlig by! 🙂

 4. Knall blogg, vil jeg si først og fremst!
  Plukk opp kreativitet og del! Det trenger vi mer av. 🙂

  Det er veldig modig av deg at du deler hverdagen med sykdommen.
  Jeg ble nødt til å gjøre litt “research” faktisk, så nå vet jeg mer hva du gjennomgår.
  Så jeg følte at jeg bare måtte meddele at jeg støtter deg!

  For helse!

  BC out.

  1. Hei du. 🙂

   Så koselig at du la igjen en hilsen! Tusen takk for de gode ordene, og for støtten! 🙂 Så flott at du ville lese deg opp, for å utvide horisonten din litt. 😉

   Her skal det komme mer kreativitet, vet du! 🙂 Skal snart legge ut flere bilder også.

   Håper det står bra til med deg.

   Skål for god helse – santé! 🙂

   Klem til deg.

 5. Hei Renate 🙂
  Så gøy å ta seg en titt innom bloggen din! Likte veldig godt innlegget ditt. Fantasien kan ingen ta fra oss 😉

  Ha en strålende fin dag!

  Klem Linda

  1. Hei Linda. 🙂

   Så koselig at du likte det.

   Jeg skal se på bloggen din, senere. Men først; ut på verandaen med kameraet, i solskinnet. 🙂

   Takk, håper du har en god dag også.

   Klem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of new comments via email. You can also subscribe without having to leave a comment.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.