Om “Ukas ord”

Da jeg gikk på ungdomsskolen, rådet norsklæreren min meg til å lese flere skjønnlitterære bøker, i løpet av sommerferien, for å utvide ordforrådet mitt. Ordentlig som jeg er, tok jeg han på ordet, og jeg leste 23 bøker den sommeren. All lesingen, gjorde så jeg virkelig fikk sansen for de rareste ord og uttrykk.

 

Jeg ville dele min nyvunnede interesse med familie og venner, så jeg innførte fenomenet «dagens ord». Jeg inkorporerte ett nytt ord i den daglige talen, så å si hver dag. Tidvis ble ordene brukt i helt feil sammenhenger, og det kom mye moro ut av det. Jeg ble både ledd med og -av.

 

Tanken min nå, er å lage én post hver uke, hvor jeg presenterer «ukas ord». Det kan f.eks. være det mest inspirerende-, morsomme- eller tragiske ordet eller -uttrykket jeg har kommet over, i løpet av uka. Ettersom jeg også er veldig glad i det engelske- og franske språket, kan jeg ikke garantere at det blir norske ord, hver gang.

 

English version.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 thoughts on “Om “Ukas ord”

 1. Heisann,

  Så artig at du har laget deg en blogg. Den skal jeg absolutt følge!
  Jeg er faktisk også veldig opptatt av ord og kommunikasjon.
  Så det blir spennende å se hvilke ord du finner fram 🙂

  Lykke til med bloggingen! KleM <3

  1. Hei. 🙂

   Det er bare koselig, om du vil følge med! 🙂 Det er fint med folk som deler interessene ens. 🙂

   Tusen takk for lykkeønskningen!
   Klem tilbake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of new comments via email. You can also subscribe without having to leave a comment.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.