Sjiraffbanan

Uke 20:

 

I disse miljøvennlige tider, jf. posten Å resirkulere eller ikke resirkulere? – Det er et teit spørsmål!, fortalte jeg mamma at jeg har en “sjiraffbanan” som skal resirkuleres, i tilfelle hun ville ha den. (Ja, man kan skrive “sjiraff”, jf. unntaksreglene fra “ikke ‘i’ etter ‘j'”-regelen til Språkrådet. :))

Jeg har altså en overmoden banan liggende, som ikke frister meg så mye. Jeg foretrekker frukten når den heller mer mot umoden enn overmoden. Og denne bananen har ligget på nattbordet (jepp, det er det som er matboden min) i litt for mange dager.

 

Selv ulven i “Rødhette og ulven”, har denne tankegangen, da han lot bestemoren gå og gjemme seg i skapet, men prøvde å spise opp unge Rødhette.

 

Navnet er selvforklarende, bananen er gul og har mange brune flekker på seg, og den minner meg om sjiraffer.

 

Jeg sier “JA!” til sammenslåing av ord, så vi får noen flere å velge mellom, og på den måten ikke må ty til engelske ord så ofte. Apropos mat og ord… Jeg uttaler også ordet “banan” som bannan, når den ikke lenger er fruktbar. 😛 Det samme med gårsdagens kokte “potet”; pottet. Er det noen flere som er- eller vil bli medlem av den klubben?

 

Hvis du liker godt moden frukt, gi meg beskjed, så skal du få “sjiraffbananen”, men jeg forventer 1 kr. i pant! 😉

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Sjiraffbanan

 1. Hehe du altså! Moroklumpen!! 😀 Jeg liker moden frukt, men tror ikke engang jeg vil like “sjiraffbananen” innen den ankommer London! ^^
  Hey, btw – hva skjer med at bestemor får gjemme seg i skapet? I min barndom ble hun alltid spist opp av ulven, deretter spiser han Rødhette, og så kommer jegeren og dreper ulven og spretter opp magen på den!! Hva er det for en “softversjon” du har hørt? hihi 🙂

   1. Haha, blir ikke Rødhette spist engang?! Noe så kjedelig 😉 Alle eventyrene i vår eventyrbok (Brødrene Grimm) var temmelig blodige! For eksempel Askepott, hvor stesøstrene kutter av en bit av foten for å få plass i skoen, etter at moren sier “Når du først er blitt dronning trenger du ikke gå til fots mer”! Det er sånn vi lærte at det er best å være snill, haha!! 😉

    1. Aha, så nå skjønner jeg mer om hvorfor du er som du er. 😉

     Jeg vokste tydeligvis opp med den uskyldige og naive varianten. 😛 Jeg har aldri hørt om det med å “kutte av foten” – crazy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of new comments via email. You can also subscribe without having to leave a comment.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.