Ta backup, og du vil være oppesen

Uke 18:
 

Jeg fikk rotet til html-kodene mine, i forrige uke, og det satte meg helt ut! “Hva skal jeg gjøre for å fikse dette?”, spurte jeg meg selv. Jeg prøvde å gjøre flere endringer, men jeg fant ikke løsningen på problemet. Dette fikk meg til å tenke på backupene mine. Hadde jeg nylig tatt backup av kodene-, postene- og kommentarene mine?

 

Jeg har lett for å krisemaksimere, i sånne situasjoner. “Jeg har ødelagt alt og må begynne helt på nytt igjen”, tenkte jeg. Men heldigvis ordnet alt seg etter noen dager med nedetid. Denne slags oppvåkning trenger vi alle, fra tid til annen, for lettere å vurdere rutinene våre.
 
I disse tider, blir ikke et liv bare målt i penger, kropp, følelser eller handlinger, men også i bytes. Vi har alle våre fotoalbum, kreative prosjekter, dokumenter, kjærlighetsbrev og ‘what not’, på en harddisk. Når så mye viktig materiale er samlet på ett sted, er det som å ta en “all in”, i et pokerspill og så bare ha ett par på hånden. Derfor er det helt nødvendig å ta backup, for ikke å miste alle filene våre.

 

Vi må ikke bare beskytte filene våre mot kodefeil, virus eller ‘spionprogrammer’, men også mot eksterne faktorer. Man kan bli utsatt for tyveri, oversvømmelse, orkan, jordskjelv, brann etc., bank i bordet, som kan slette de fleste elektroniske sporene etter oss. Så å ha backupen din ved siden av datamaskinen, er ikke en god nok løsning.

 

Hvis du liker å ha den eksterne harddisken din for hånden, trenger du å ha to sett med backup, og oppbevare den andre på et annet sted. Du kan ha den i en bankboks, safe eller hjemme hos en venn eller et familiemedlem. Hvis du velger sist nevnte alternativ, kan du kombinere backupene dine med hyggelige, sosiale sammenkomster, så det er en vinn-vinn situasjon. 🙂

 

Det er ikke bare viktig å ta backup av dine nåværende filer, men å fortsette- etter at du har skrevet et nytt dokument, lagt inn nye bilder eller lagt til nye favoritter etc. Mens jeg er inne på det… Forut for at verden ble digitalisert, hadde vi alle bildene våre på papir og negativer. Det er viktig å ta backup av disse ‘filene’ også. Man kan scanne inn bildene og lagre dem digitalt, og man kan oppbevare negativene i en safe eller bankboks. Så, du er herved oppfordret til å forhindre å ‘miste’ fortiden din.

 

English version.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Ta backup, og du vil være oppesen

  1. Yay, bloggen din er oppe igjen, og med ny artikkel!!!
    Kloke ord var det og…så da gjelder det å faktisk gjøre det og ikke bare tenke at “det var smart sagt”! Så kan jeg snart komme og gjemme backupene mine hos deg eller? 😉

    1. Så bra at det gleder deg! 😉 Takk, takk! Gå og ta backups med én gang og så kommer du hit og legger dem trygt her hos meg. Det går et fly kl. 13.40. 😉 (I morgen, that is.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Notify me of new comments via email. You can also subscribe without having to leave a comment.

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.